top of page
restin Milena.jpeg
restin Milena.jpeg

The Emotional Mind

Дати:

14 - 17 октомври 2021

Локация:

Настаняване:

Цена:

Единично настаняване: 740лв 

|Самостоятелно настаняване на един човек в двойна стая със закуска и вечеря. Включва абсолютно всички занимания от програмата.|

Двойно настаняване: 670лв

|Настаняване на един човек с друг участник в пътешествието в двойна стая със закуска и вечеря. Включва абсолютно всички занимания от програмата.|

The Emotional Mind

Колко пъти сте чували, че жените са силно емоционални същества, а мъжете - рационални? Познавате ли човек, който е предимно реактивен? Били ли сте някога импулсивни? Тези думи сигурно ви звучат познати, тъй като на всички ни се налага да се справяме с тях в определени ситуации. Емоционалният  ум, често се опитва да се  налага над рационалния, но ако успеем да опознаем емоциите, с които боравим, общуването с околния свят би било много по-лесно.

 

Не е изненадващо, че тези два аспекта на нас самите - Емоционалният ум и Рационалният ум често са в конфликт. Емоциите насищат всяка мисъл и възприятие с тежестта на чувствата. Именно те ще застанат в основата на нашето второ пътешествие, което ще ви срещне с Гещалт психологията и основни техники за разпознаване и работа с емоциите – нашите собствени и тези на хората около нас.

Гещалт психологията се фокусира върху субективните възприятия на човека и неговата реалност, съсредоточава се върху „Какво?” и „Как?” човекът мисли, чувства и действа, докато изгражда отношения със заобикалящата го средата . Гещалтисткият подход цели постигане на единство между тяло,  чувства и разум. Цялост между минало, настояще и бъдеще във всеки момент. Чрез експерименти, дишане и работа с тялото, се постига интеграция с  всички жизнени функции и приемане на по-рано отчуждени части от нас.

 

Морето през есента е една от най-хармоничните дестинации и затова избрахме точно Созополския бряг за това пътешествие. Отсядаме в уютните къщи на Casa De Oro в местността Буджака, където за нас ще се грижи шеф-готвач Веси Чилева, победител в Hell’s Kitchen 2019. За дневното ни приключение ще опознаем едно от най-мистичните и силно енергийни места в околността – Беглик Таш.

Навигатор на пътуването е Стоян Кузманов – психолог, психотерапевт, член на Българска Асоциация по Гещалт терапия.

Програма

14 окт 

20:30 Вечеря

15 окт 

08:00 Медитация
с Амалия
|Сутрешна медитация с
тибетски купи|

08:45 Закуска

10:00 Откриващ кръг

11:00 The Emotional Mind
Част I - Основни посоки и водещи принципи в Гещалт терапевтичното общуване

|Гещалт уъркшоп със Стоян|

13:00 Свободно време

16 окт 

08:30 Закуска

17:00 Свободно време

10:00 The Emotional MindЧаст III - 
Асимилиране

|Заключителен експеримент
със Стоян|

20:00 Вечеря

17 окт 

08:30 Закуска

10:00 Daily Journey

11:00 Closing Circle

20:00 Вечеря

16:00 The Emotional Mind
Част II - Контакта като смисъл: Емоции, осъзнаване, потребности
и стилове в общуване според гещалт
парадигмата

|Гещалт уъркшоп със Стоян|

Стартираща вечеря, на която ще ви представим цялата програма и лекторите, а след това ще направим кръг на запознанството, където всеки от нас, ще представи себе си, причините, които са го довели и какво очаква от това пътешествие.

Сутрешна медитация с тибетски купи за осъзнаване на тялото, фокусиране на мисълта и полагане на намерения.

Ползите от медитацията с тибетски пеещи купи:

  • Намаляване на стреса

  • Подобряване на съня

  • Намаляване на кръвното налягане

  • Облекчаване на депресивни състояние и подобрение на настроението

  • Стимулиране на имунната система

  • Облекчаване на болката

  • Балансиране и хармонизиране на тялото

Закуска, приготвена от шеф Веси Чилева.

Използвайки гещалт подход (експеримент) всеки ще има възможност да се представи с няколко думи, да се свърже с останалите участници от групата и водещите, да сподели своите очаквания от “пътешествието”, какво го води “тук и сега”.  Споделянето първо ще бъде в малки групи и после в основната група като споделен кръг.

Гещалт подхода често използва експерименти. Ученето тук се осъществява на база опит и преживяване - първо се усеща “нещото” и после му се дава име и обяснение. В този смисъл основни гещалт понятия, като фигура-фон, граници, полярности, феноменология и др. Не се обясняват лекционно. Първо през кратки експерименти се усещат, преживяват и после идва обяснението им. Работи се в малки групи и в голямата група под формата на дискусия, споделяне на обратна връзка. Всеки ще има възможност да изследва границите си в общуването с другите и как границите на другите му влияят на него самия.

Основната посока в гещалт терапията е повишаване на осъзнатостта на човек, себеразбирането му и постигането на здрава връзка мисли - емоции - тяло. Гещалт означава цялост, завършена форма. Участниците ще имат възможност да се запознаят с така наречения “цикъл на контакт” - основна база за това човек да може да живее автентично и да бъде удовлетворен. Ще се запознаят (преживеят) през кратки експерименти с някои от основните “стилове на контакт”, с които общуват с другите. Могат да изследват зоните си на осъзнаване. Работата отново ще е в малки групи и в голямата група.

Вечеря, приготвена от шеф Веси Чилева.

Закуска, приготвена от шеф Веси Чилева.

Еднодневна разходка до едно от най-емблематичните тракийски светилища в България и силно енергийно място - Беглик Таш, плаж и останки от църква "Света Параскева" и скални образувания в резерват "Ропотамо".

Вечеря, приготвена от шеф Веси Чилева.

Закуска, приготвена от шеф Веси Чилева.

Тук ще създадем пространство за “асимилиране”  на чутото и преживяното в предишните дни (част от гещалтисткия цикъл на контакт) - как дойдох тук, как бях, как съм сега и с какво си тръгвам. Всеки ще има възможност да помисли и пресъздаде емоциите и усещанията си по естествен за него начин (свобода на изразяването и споделянето. 

 

Финален експеримент и изследване - как да се усъвършенстваме и да даваме щадяща за другия обратна връзка.

Заключителен споделен кръг, в който участниците да разкажат за впечатленията си от преживяването и това, което "ще си вземат за вкъщи".

NB! The Ritual Journey запазва правото си да промени началните часове на практиките или да направи промени в програмата при необходимост. Всички цени са в лева и включват настаняване на HB |полу-пансион, включващ закуска и вечеря| и всички практики. В цената не са включени обяди.

НАВИГАТОРИ

Всяко наше пътешествие ще ви среща с различни експерти в разнообразни сфери на личностното развитие, които ще бъдат нашите навигатори по пътя към себеосъвършенстването. 

Това са навигатоврите на The Emotional Mind.

photo.jpeg

Стоян

Стоян Кузманов е психолог и психотерапевт, член на Дружеството на психолозите в България, на Българската асоциация по хипноза и на Българската асоциация по Гещалт терапия. Фасилитатор е по Семейни и фамилни констелации.

 

Завършва магистратура “Психология” към Великотърновски Университет “Св Св Кирил и Методий”. Специализира гещалт терапия към Българския Институт по Гещалт Терапия, като основната психотерапевтична парадигма, с която работи е гещалт терапията.

 

Води обучителни групи “Първите 7 стъпки в гещалт терапията” към БИГТ, както и други преживелищни уъркшопи в партньорство с колеги гещалтисти.

 

Развива частна практика, като работи с индивидуални клиенти и с партньорски двойки. Предлага както сесии на живо в гр. София, така и онлайн сесии.

 

Повече за него и практиката му може да научите на www.stoyankuzmanov.com

Веси

Веси Чилева се наслаждава на най-голямата си страст - готвенето, повече от 10 години. 

 

След като преминава през фотография, театър, рафтинг, и какво ли още не, решава да замине на приключение в Аляска, където за пръв път влиза в професионална кухня.

По-късно пътят ѝ я отвежда в Испания, Ирландия, Гърция, а вече и в България, където работи като шеф готвач в елитни ресторанти.

 

През 2019 е победител в един от най-популярните риалити формати за готвене Hell’s Kitchen с шеф Виктор Ангелов. 

 

От няколко месеца, Веси смело се е заела с първия си самостоятелен проект Lazy Table. 

unnamed.jpeg

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ

1. Записването се извършва чрез изпращане на заявка за записване по имейл на join@theritualjourney.com или чрез  заявка по телефона на +359 885 053634.


2. Резервацията се счита за валидна след внасяне на депозит в размер на 30% от цената на пътешествието, по банкова сметка: BG88UNCR70001522898777, в рамките на 3 календарни дни от заявката за записване. В случай че не бъде отразено плащане на депозит, Вашата заявка ще бъде анулирана.


3. Останалата част от сумата се внася по банков път не по-късно от 7 календарни дни преди датата на заминаване.


4. Имате възможност да анулирате Вашето пътуване до 15 календарни дни преди датата на отпътуването, като в случай на анулация след посочения срок внесеният първоначален депозит не се възстановява.

6. Пътешествието не включва организиран транспорт. Ако не разполагате с личен автомобил или имате трудности да организирате транспорта си сами, моля, отбележете го при записване, за да ви помогнем и да се опитаме да ви комбинираме с други участници.


5. При записване, моля, посочете трите си имена, вида на настаняване, както и специални изисквания за изхранване, като хранителни алергии, вегетарианство и други.

bottom of page