top of page
tom-ohlin-d3i4y444mbQ-unsplash.jpeg

New Dawn

Дати:

30 юни - 4 юли 2021

Локация:

Настаняване:

Цена:

Единично настаняване: 1150лв 

|Самостоятелно настаняване на един човек в двойна стая със закуска и вечеря. Включва абсолютно всички занимания от програмата.|

Двойно настаняване: 990лв

|Настаняване на един човек с друг участник в пътешествието в двойна стая със закуска и вечеря. Включва абсолютно всички занимания от програмата.|

New Dawn

Неслучайно се спряхме на тази тема за първото ни пътешествие. През изминалата година светът сякаш спря и всички осъзнахме нуждата да се отърсим от старото, да отворим съзнанието си за нови възможности, да мечтаем смело и да дръзнем да поемем в нови посоки.

 

Именно това е в основата на първото ни пътешествие, което ще ви срещне с разнообразни лектори и активности, които ще се фокусират върху подобряване на връзката между ума, тялото и душата. Програмата комбинира физически активности, медитация и експерименти, които ще ви помогнат да поставите основите на своето ново начало, пътят към което ще започне с посрещането на изгрева на 1ви юли на брега на морето.

 

За домакин сме избрали уюта на откъснатия от града The Cliff Hotel, където ще прекараме 4 дни, изпълнени с позитивни емоции, в стремежа си да заложим своето ново начало, така както всеки го разбира и преживява.

Програма

30 юни 

20:00 Вечеря

21:30 Cutting Cords
с Нора
|Жива вълна|

01 юли 

05:30 Sunrise Gong
със Стойчо
|Медитация и звукотерапия|

07:30 Йога Флоу

с Вио

|Виняса Флоу|

09:00 Закуска и

Свободно време

16:00 Еmotion through Motion
|Танцов уъркшоп с Коста|

20:00 Вечеря

02 юли 

09:30 Закуска

08:00 Йога Флоу

с Вио

|Виняса Флоу|

10:30 Limitless Self
с Нора

|Уъркшоп за себеизследване|

13:00 Свободно
време

16:00 How to initiate
correctly?

|Хюман дизайн уъркшоп
с Нора|

20:00 Вечеря

03 юли 

08:00 Закуска

09:00 Daily Journey
Отпътуване

17:00 Прибиране

и свободно време

20:00 Food & Humans
|Експериментална
заключителна вечеря с Радина|

04 юли 

08:00 Закуска

10:30 Closing Circle

Стартираща вечеря, на която ще ви представим цялата програма и лекторите, а след това ще направим кръг на запознанството, където всеки от нас, ще представи себе си, причините, които са го довели и какво очаква от това пътешествие.

"Жива Вълна” е танцово-медитативна практика, където танцът се базира на свободна интерпретация и спонтанен израз на чувства и емоции. Това е свободен енергиен танц, който като всичко в природата (от твърдата материя до мисълта и светлината) е енергия, която се движи на вълнови принцип. Водещият специално подбира музиката…и магията започва.

 

Танцуващите преминават през седем отделни етапа, които изграждат един завършен вълнови цикъл. Така леко и забавно се допринася за физическото здраве, уравновесяване на ума и подхранване на душата. „Жива вълна” се отличава с цялостен подход към тялото, ума и емоциите. Това е интимен танц, в който тялото, ума и душата се сприятеляват, а това кара човек да бъде щастлив. Стремежът на танцовата практика „Жива вълна” е с лекота да провокира автентичния и уникален дух във всеки, така че да бъде максимално полезен за себе си и околните.

Чрез съвременна музика и съзерцаване на вътрешния ни свят, посредством свободни движения на определени части в тялото, ще пробудим съзнанието си и ще дадем пространство на своята жизнена енергия да се прояви.

Чрез танца на Дъха, ще се вгледаме в нашите зависимости и ще ги разчупим през движение и акустична вибрация. Ще трансформираме вътрешната борба на Духа с доверието в потенциала на природните стихии, на живота и неговите естества. Ще изтанцуваме безразсъдността си, защото всичко е двойствено в живота, а опитът е безграничен.

Ще надраснем рамката на собствените си зависимости и ще се освободим от всички нереални граници. Ще се развихрим във екстаз, позволявайки си всички вътрешни противоречия като ги приемем и трансформираме, чрез насочване на всичките си сетива навътре, в своя танц на Дъха.

Гонгът е своеобразен усилвател на слънцето, особено на изгряващото слънце. Преплетени с хармоничните лечебни звуци на тибетски пеещи купи и магичната енергия на мястото, звуковите вибрации променят качеството и стимулират движението на енергията и променят посоката на енергийните потоци. По този начин звукът влияе на хората и внася изменения в постоянната вибрация на молекулите на човешкото тяло, хармонизира и лекува.

Терапията със звук е сакрален древен инструмент за изцеление, подмладяване и трансформация. Днес е един от най-ефективните методи за подобряване качеството на живот.

Звукът на Гонга твори вълшебство. Той произвежда силна звукова вълна, почти осезаема на допир, която стимулира физическото тяло, като влияе на всяка клетка.

Звукът прониква толкова дълбоко, на нива, до които не може да се достигне с никакъв друг масаж, освен звуковия. Ако в момента имате нужда, вие може да се срещнете със своите тревоги и преживявания и да поработите с тях. А ако се нуждаете от отдих и отпускане, то звукът на гонга по най-добрият начин ще ви помогне да релаксирате. И тъй като ние всички сме различни, то и въздействието на тази практика е уникално за всеки - зависи от вашето конкретно намерение в отработване на темите, които ви вълнуват точно сега.

ВЪЗМОЖНИ ЕФЕКТИ ОТ ТЕРАПИЯТА СЪС ЗВУК :


• на физическо ниво облекчава болките във врата, главоболие, менструални затруднения, спазми в гърдите и горните дихателни пътища, мускулни болки, подобрява гъвкавостта на ставите и диапазона на движение.
• създава дълбока релаксация и изчиства ума
• бързо намалява нивата на стрес и безпокойство
• стимулира ендокринната система и подобрява нейната функция
• стимулира кръвообръщението
• структурира емоционалната енергия
• регенерира нервната система
• изчиства подсъзнателния ум от негативните модели на мислене
• помага за прекратяване на различни пристрастявания
• помага за възстановяване на нервната система при увреди от различни стимуланти (кафе, алкохол и т.н.) и стрес

По време на йога практиката ще работим не само за тонизиране и свързване с тялото, но и за дълбоко осъзнаване на вътрешния ни свят, собствените ни намерения и лимити. Чрез флуидна Асана практика и работа с Мудра (енергийни жестове с ръце), ще възвърнем силите си и желанието си за промяна. Тези практики ще са истинско ритуално преживяване на всички нива.

Закуска на шведска маса в ресторанта на хотел The Cliff.

По време на танцовия уъркшоп ще работим върху изразяването на емоциите ни чрез тялото и интегрирането на тялото и ума в една цялностна система. Ще работим като група, за да изразим автентично тези емоции, които не можем да поставим в думи и по този начин да се освободим от цензурата, която сами си поставяме. В рамките на един едновременно динамичен, медитативен и забавен клас, ще се свържем с емоционалната памет на тялото и ще използваме разнообразни техники за импровизация, които да стимулират въображението и цялото ни тяло.

Вечеря на шведска маса в ресторанта на хотел The Cliff.

По време на йога практиката ще работим не само за тонизиране и свързване с тялото, но и за дълбоко осъзнаване на вътрешния ни свят, собствените ни намерения и лимити. Чрез флуидна Асана практика и работа с Мудра (енергийни жестове с ръце), ще възвърнем силите си и желанието си за промяна. Тези практики ще са истинско ритуално преживяване на всички нива.

Закуска на шведска маса в ресторанта на хотел The Cliff.

Уъркшоп за изследване на личните ограничения, идентифициране на real self |реална идентичност| и изграждане на ideal self |идеална идентичност|. Уъркшопът представлява своеобразен групов емпатичен експеримент, в който ще се отдадем на визуализиране, проектиране и материализиране на личния потенциал.

 

Ще говорим за страховете и мечтите, като мотивация на творческата ни енергия за претворяване на себе си. Ще се научим на техники, които ще ни помогнат да проектираме нови образи на себето, вдъхновени от свободния и безкраен абсолют.

На база на опита си на изследовател, преподавател и практик в сферата на развитие на таланта и човешкия капитал, Елеонора Дервенска ще сподели с нас под формата на теория, игри и медитации, основните принципи при стартиране на нов проект, връзка или друг вид взаимоотношения между обекти и явления, как да задвижваме света около нас, по правилния начин, според собствения ни индивидуален заряд.

 

Боравейки със смисловите ни конструкти и семиотични линии на индивидуалните възприятия у нас, ние създаваме геометрични вихрушки от емоции, взаимовръзки и събития, които често се превръщат в какафония, вместо да бъдат поредния синхроничен танц на живота.

Вечеря на шведска маса в ресторанта на хотел The Cliff.

Закуска на шведска маса в ресторанта на хотел The Cliff.

Еднодневно пътешествие до язовир Цонево и скалният феномен Чудните Скали. Включва разходка с лодка, която се заплаща допълнително.

Повече информация за този ден, очаквайте скоро.

Социален експеримент, който ще разгледа връзката човек-храна

Повече информация за вечерята, очаквайте скоро.

Закуска на шведска маса в ресторанта на хотел The Cliff.

Заключителен споделен кръг, в който участниците да разкажат за впечатленията си от преживяването и това, което "ще си вземат за вкъщи".

NB! The Ritual Journey запазва правото си да промени началните часове на практиките при необходимост. Всички цени са в лева и включват настаняване на HB |полу-пансион, включващ закуска и вечеря| и всички практики. В цената не са включени обедите и разходката с лодка на 03.07. В този ден има организиран à la carte обяд за всички, който се заплаща допълнително от всеки участник, на база направената от него поръчка.

И ОЩЕ...

АУРА ДИАГНОСТИКА

На 1ви юли можете да си направите персонална аура диагностика при Стойчо.

 

Диагностиката се прави в рамките на 30минути и е на цена от 20лв.

ХЮМАН ДИЗАЙН

Можете да си запишете час за персонална Хюман Дизайн консултация при Нора на цена от 250лв.

Поради органиченото време и според зависи броя на записаните консултации, те могат да се проведат в други дни, извън програмата на ритрийта.

ЛОДКИ

Разходката с лодка по време на еднодневното пътешествие на 3ти юли е срещу допълнително заплащане от 30лв на човек. 

СПА И МАСАЖИ

Можете да се насладите на СПА пространството в хотел The Cliff. Цената за ползване на парна баня и сауна е 15лв на час.

Също така, можете да си запишете и час за масаж на рецепцията на хотела.

НАВИГАТОРИ

Всяко наше пътешествие ще ви среща с различни експерти в разнообразни сфери на личностното развитие, които ще бъдат нашите навигатори по пътя към себеосъвършенстването. 

Това са навигатоврите на New Dawn.

ID_190521_0515-Edit.jpg

Вио

Вио е утвърден йога преподавател, отдаден на ежедневните си срещи с десетки хора, вдъхновявайки ги да търсят сила, себепознание и емоционално осъзнаване в практиката си.

 

Тя започва личната си практика още като дете, а в последните 7 години влага цялата си енергия и ресурс в развитието си като йога учител.

 

Днес, след множество обучения с всепризнати учители като Trevor Hawkins, Elena Brower, Simon Park, Jason Crandell, Leslie Kaminoff и други, тя е висококвалифициран преподавател със собствен подход.

 

Класовете й се отличават с логична структура, ясни инструкции, вплитането на емоционалност и духовност, и най-вече личният контакт с всеки практикуващ.

 

В практика с нея ще се насладите на умело балансиране между сила, флуидност и нежност, винаги на фона на добре подбрана музика, която е и най-голямото й вдъхновение.

 

За известно време преподава в Португалия, а от 2016г. организира йога пътешествия - ритрийти в страната и чужбина с голям успех.

Коста

Коста Каракашян е режисьор, хореограф и танцов артист, завършил "Танц" в Колумбийския университет в Ню Йорк и "Права на човека" в Глобалния кампус по права на човека във Венеция.

 

Проектите му изследват развиването на емпатия в обществото ни чрез танц, кино и преподаване.

 

Като танцьор и хореограф, Коста е работил в сферата на спортните и съвременните танци в България, Канада, Германия, Норвегия, Виетнам, Япония и САЩ.

 

Носител е на награда "Люмиер" от Канада за филма си WAITING FOR COLOR – документален танцов филм за насилието срещу ЛГБТИ+ общността в Чечня.

 

Хореографията му е представяна от Columbia Ballet Collaborative (Ню Йорк) и балет "Арабеск" (София) и работата му е отразявана от The Guardian, Elle, them, GLAAD и Свободна Европа.

120016975_461698404729234_85959826964466

Стойчо

Срещата със Стойчо Георгиев ще ви даде възможността да изследвате своята Аура, да проследите взаимовръзката между емоции и болест и да намерите пътя към здравето.

 

Няколко йога практики подтикват Стойчо да промени ежедневието си коренно, в преломен момент от живота му. От тогава практикува йога всеки ден.

 

По естествен път при него достига информацията за Аура камерата и той започва да използва тази технология, за да помага на хората да видят невидимото поле, в което живеят.

 

Стойчо Георгиев е специалист по измерване и диагностика на човешкото електромагнитно поле. Разполага с един от рядко срещаните в България уреди, който има възможността да обследва аурата на човек за нарушения, както и чакровата система за блокажи и дисбаланс, което може да ни послужи като една прекрасна превантивна мярка, свързана със здравословното ни състояние.

 

От много години се интересува от здравословен начин на живот и се стреми да се развива в духовен аспект. Знанията, които е придобил в търсенето си, е превърнал в Познание, чрез своята лична опитност и прави всичко възможно да помага на хората, които се затрудняват в избора си на посока, като се старае да не се намесва директно в техния Път, а да бъде катализатор на техните процеси.

 

Според Стойчо така необходимата Промяна е много близо и прави всичко по силите си за нейното осъществяване.

 

Любимата част от работата му е контактът с хората, взаимодействието с тях и възможността да обогати личните им преживявания и разбирания по научен и доказан метод.

Радина

Радина не просто обича хубавия живот и добрата храна. Храната за нея е комплексна система от природа, икономика, общности, традиции, инстинкти, психично и физическо здраве.


През годините, Радина развива уменията си в посока чиста храна, агро-екология и биодинамика, справедлив живот, и затова активно се въвлича в различни движения, организации и компании, които насърчават хората да потребяват съзнателно.


Може да сте я срещали като част от екипа на Хранкооп - кооперацията, която подкрепя пряко малки земеделски производители на чиста и сезонна храна, от екипа на Don’t waste, Taste - единственият фестивал в страната, който даде практически решения за намаляване на разхищението на храна, различни изложения за храна и вино на списание DiVino. 


Отскоро живее една своя мечта, а именно да бъде съществена част от винарска изба. Там Радина получава възможност да обедини любовта си към виното и храната, да експериментира с вкусове, да “тренира” небцето си. 

По време на пътешествието ни, ще разгледаме заедно многопластието, което храната ни дава, ритуалите и традициите, които съществуват между хората и връзката помежду им чрез храната. Надяваме се да намерим начини да пренесем тези идеи в съвременния свят и, на практика, всички останали човешки дейности.

IMG_7620.JPG

Нора

Като сертифициран Хюман Дизайн гид, с дългогодишен опит и многостранно развити научни перспективи, Нора с готовност се впуска в реални полеви експерименти, анализи свързани с човешката психика, пораждането на смисъл и задействането на енергийни механизми, които са градивни и коректни за всички заинтересовани страни.

Нора е изцяло отдадена на необятното познание за човешкото същество Human Design и множество производни или синтезирани в него системи от знания, като И Дзин, Ген Ключове, Бан Ту, Кабала, Митологична Астрология, Поведенческа генетика, Епигенетика, Неврология, Биохимия, Квантова физика, най-вече Когнитивна и Трнасперсонална психология. Това я екипира с едно фундаментално разбиране за структурата и механиката на живота.

 

Преди да се срещне със системата Хюман дизайн, Елеонора завършва Комуникации и Психология, след което се отдава на изучаване на човешките организации и психологията на организационното същество.

 

С магистърска степен по Бизнес Администрация, специалност Мениджмънт и Лидерство, работи практически в множество образователни и младежки проекти, преподава повече от седем години Управление на Творческите процеси в бизнеса към департамент за Пространствен и Продуктов дизайн на Нов Български Университет. Същевременно, практикувайки управление на проекти в сферата на творческите концепции, изкуството, дизайна и комуникациите, се поставя в среда за изследване в дълбочина на връзките между хората.

 

Изследва как информацията и енергията непрекъснато се предават на съзнателно, и несъзнателно ниво между човешките същества, когато са обвързани, в каквито и да било взаимоотношения помежду си.

Да открие Себе си и да се обикне, е мисията на всеки един човек на Земята и Хюман дизайн визуализира уникалния начин, по който това да се случи за Теб. Да се почувстваш добре в кожата си. Когато си готов и Нора е готова да те инициира в твоето лично пътешествие към Теб.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ

1. Записването се извършва чрез изпращане на имейл до join@theritualjourney.com или чрез запитване по телефона на: +359 885 053634 или +359 888 137619.


2. Резервацията се счита за валидна след внасяне на депозит в размер на 30% от цената на пътешествието, по банкова сметка: BG88UNCR70001522898777, в рамките на 3 календарни дни от заявката за записване. В случай че не бъде отразено плащане на депозит, Вашата заявка ще бъде анулирана.


3. Останалата част от сумата се внася по банков път не по-късно от 10 календарни дни преди датата на заминаване.


4. Имате възможност да анулирате Вашето пътуване до 20 календарни дни преди датата на отпътуването, като в случай на анулация след посочения срок внесеният първоначален депозит не се възстановява.

6. Пътешествието не включва организиран транспорт, но ако не разполагате с личен автомобил или не желаете да организирате транспорта си сами, моля, отбележете го при записване, за да ви комбинираме с други участници.


5. При записване, моля, посочете трите си имена, вида на настаняване, както и точен час, дата и място на раждане за изготвяне на личностна карта по хюман дизйн.

bottom of page